Prikkelende pijn bij je slapen, een kloppende pijn in je voorhoofd – we hebben allemaal de kwelling van hoofdpijn doorstaan, en er zijn tal van oorzaken. Sommigen van ons hebben meer kans om ze tijdens of na het sporten te krijgen.

In dit artikel identificeren we vier veelvoorkomende oorzaken van hoofdpijn die tijdens en na het sporten kunnen optreden en geven we je tips om ze te behandelen en te voorkomen. We zullen ook de waarheid ontdekken over het al dan niet uitoefenen van migraine.

REDEN #1: DUURZAME, INSPANNENDE OEFENING
Primaire hoofdpijn veroorzaakt door zware lichamelijke activiteit wordt inspanningsoefening of inspanningshoofdpijn genoemd. Deze worden beschreven als kloppende, migraine-achtige pijn over het hele hoofd (bilaterale hoofdpijn) en duren tussen de vijf minuten en 48 uur. Een extreme inspanningshoofdpijn kan ook braken en problemen met het gezichtsvermogen veroorzaken. Het is belangrijk om door inspanning veroorzaakte hoofdpijn serieus te nemen.

HOOFDPIJN PREVENTIE
Inspanningshoofdpijn ontstaat vaak als u uw warming-up overslaat, uw training te inspannend is of uw lichaam oververhit raakt. Dat kan hoge temperaturen binnen of buiten zijn, of wanneer u zich op grote hoogte bevindt, zoals tijdens een zware wandeling in de bergen.

Een manier om inspanningshoofdpijn te voorkomen, is door de intensiteit van uw trainingen te verminderen. Deze tips voor hardlopen in de zomer kunnen je helpen de hitte het hoofd te bieden en uitdroging te voorkomen.

REDEN #2: SLECHTE HOUDING
Een slechte houding, stress en een slechte vorm tijdens het sporten kunnen spanningen veroorzaken, wat kan leiden tot hoofdpijn tijdens of na het sporten. Spanningshoofdpijn wordt beschreven als een constante pijn die meestal aan beide kanten van het hoofd wordt gevoeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *